חיפוש טיולים ומסלולים
בחר אזור
בחר סוג פעילות
חיפוש פעילות בטקסט חופשי

עַיִט זָהֹב

תפוצה: שינוי יציב, נדיר, בעיקר בחבל המדברי ובספר המדבר – הר הנגב , מזרח הנגב, מדבר יהודה, שומרון ורמת הגולן.
תפוצה בעבר: בעיקר באזורים מדבריים ותת-מדבריים, אך היה ככל הנראה תמיד נדיר למדי. בסוף שנות השמונים הוערכה האוכלוסיה בכ- 45–50 זוגות, מהם 2 בחבל הים-תיכוני, 11 במדבר יהודה ובמזרח השומרון ו-28 בנגב ובהרי אילת.
 
מקום-חיוּת אופייני: מצוקים וקניונים.
 
גורמי סיכון והפרעה:
1.  הרעלות.
2.  הפרעה באזורי פעילות, הגורמת לפגיעה בהצלחת קינון ולירידה בזמינות המזון.
3.  חמיסת קִנים ומסחר בלתי חוקי.
 
גודל האוכלוסיה: כ-20 זוגות.
 
שינוי בגודל האוכלוסיה: ב-15 השנים האחרונות הצטמצמה אוכלוסייתו בכ-50% לפחות.
 
בידוד בין תת-אוכלוסיות: קיים ריחוק גיאוגרפי בין הזוגות הבודדים המקננים בחבל הים-תיכוני לבין האוכלוסיה של מדבר יהודה והנגב.