חיפוש טיולים ומסלולים
בחר אזור
בחר סוג פעילות
חיפוש פעילות בטקסט חופשי

מכינים ממולאים מעלי חובזה

לרבים מאיתנו גדלות חובזות ממש מחוץ לבית. נקטוף ונכין מהן ממולאים טעימים!

 

   

 

 חובזות לפני ואחרי.... הכנה וצילום: בית ספר שדה חוף כרמל שלנו

 

לרובנו ממש מחוץ לפתח הבית גדלות חובזות בסוף החורף ובתחילת האביב. איך מזהים את החובזה? עלים ירוקים, גדולים ודקים, פתוחים בחיבור לגבעול בצורה דמויית V.


 

איך מכינים? מתכון ל-20 ממולאים:

יוצאים החוצה ומלקטים כ-50 עלי חובזה.

מכינים את שאר המרכיבים:

  • 1 כוס אורז
  • 2 לימון
  • 4 עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 בצל גדול
  • 1 ראש שום
  • שמן זית
  • מלח
  • לפי הטעם- פטרוזיליה, כוסברה, נענע...

שוטפים את העלים שליקטנו וחשוב גם להניח אותם במים רותחים לכמה שניות על מנת לנקות אותם לגמרי.

מילוי

  • נבשל כוס אורז עם כוס מים אחת, כדי שייצא חצי מבושל. 
  • נשתמש ב-30 עלי חובזה למילוי, נקצוץ אותם דק ונטגן עם הבצל והשום. (ניתן להוסיף גם את הפטרוזיליה או הכוסברה).
  • נערבב הכל יחד ובסיר הממולאים נכין פרוסות של עגבניות על התחתית, שיני שום חצויות ופרוסות של פלפל חריף
  • מתחילים למלא את עלי החובזה החלוטים: שמים כפית מילוי אחת בכל ממולא, חשוב להקפיד שלא ייקרע ומגלגלים בזהירות
  • מניחים את הממולאים בסיר, בצורה צפופה שלא ייפתחו.
  • שופכים מיץ משני לימונים וכוס של מים לסיר ומכסים, מבשלים 20 דקות.

בתיאבון 😄  צלמו ושתפו אותנו איך יצא בדף הפייסבוק של בית ספר שדה חוף כרמל - חפשו את הפוסט על החובזות!