חיפוש טיולים ומסלולים
בחר אזור
בחר סוג טיול
בחר דרגת קושי
חיפוש טיול בטקסט חופשי
פייסבוק
ניוזלטר

צבוע

 

צבוע, זה שאנו מכירים מהסרט "מלך האריות", הוא הטורף הגדול ביותר בארץ ונמצא בכל מקום. הצבוע ניזון מבעלי חיים קטנים, חרקים, פירות ועיקר תפריטו מורכב מפגרים, ובכך הוא תורם רבות לסניטציה בטבע.
הצבוע בסכנת הכחדה עקב ציד, הרעלות ודריסות.
 

 

פרטים כלליים:

הצבוע המפוספס הוא טורף פעיל לילה ממשפחת הצבועים, והוא המין היחיד בארץ שמייצג משפחה זו. הוא הטורף הגדול ביותר בארץ ומשקלו עשוי להגיע ל - 45 ק"ג. אמנם הוא ניזון מבעלי חיים קטנים, חרקים ופירות, אך עיקר תפריטו מורכב מפגרים, ובכך הוא תורם רבות לסניטציה בטבע. גופו מותאם היטב לאכילת נבלות: גולגולתו גדולה במיוחד ובעלת לסתות מרשימות ושרירי לעיסה מפותחים, שנועדו לאפשר לו לבתר פגרים ולפצח עצמות כבדות.
 
מקום מחייתו של הצבוע הוא בשטחים פתוחים בכל רחבי הארץ, ובמיוחד בשטחים סלעיים מבותרים בהם הוא יכול למצוא מחסה במהלך היום. עם השנים הצבועים למדו לחיות גם בשולי משכנות האדם ולנצל את מקורות המזון שהוא משאיר להם, כגון פגרי חיות משק וחיות בית. למרות זאת, קשה לצפות בו בשל ביישנותו ונטייתו לפעולה לילית, כך שהשימוש במצלמות מעקב הוא כלי חשוב המאפשר לנו הצצה לפעילותו ומסייע לנו לגלות את נוכחותו בשטח.

 

סיבות לסכנת הכחדה:

  • פגיעה בבתי גידול טבעיים
  • קיטוע שטחי המחיה שלו
  • צייד, הרעלות ודריסות

 

מה החברה עושה:

פועלת לתכנון בר קיימא, שמירה על שטחים פתוחים ולצמצום הרס של בתי גידול טבעיים למטרות בניין, תשתיות, ייעור ועוד.
פועלת כי יאכפו החוקים בקשר לשימוש ברעלים וצייד

 

 

 

 

 

 

 

השאירו פרטים להצטרפות לחברה להגנת הטבע בעלות 19 שקל לחודש בלבד

ונציגנו יחזור אליכם בהקדם    

   

 
checked


GUI: Grid_1.asp
close