תוצאות חיפוש

הכי יפות בטבע
התמונות הנבחרות
שלנו באפריל

מערכת החברה להגנת הטבע

אנשי החברה להגנת הטבע מתעדים את הנופים, חיות הבר, הים והחופים של הטבע הישראלי 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. אלה התמונות היפות ביותר שצילמנו בחודש אפריל.

גם אתם מתעדים את הטבע הישראלי? מוזמנים לשלוח אלינו את התמונות הכי מדהימות שלכם ל-yuvals@spni.org.il

חזירת בר וגור בנחל הבשור
חזירת בר וגור בנחל הבשור. צילום: יואב פרלמן

אמא בסבך

״במהלך עבודת שדה למיפוי ציפורים דוגרות בנחל הבשור שבנגב הצפוני, שמעתי לפתע רעש והמולה מסבך האשלים״, מספר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע.

״הבחנתי בעדר של חזירי בר שכלל שתי נקבות וכעשרה גורים קטנים וחמודים. הם יצאו מהסבך לכמה שניות, עד שאחת האמהות הבחינה בי ודחקה בגורים לחזור למחסה בסבך. המפגש בין האם והגור היה קצר מאוד, וכלל רוך וקירבה ביניהם – ככה זה לפחות נראה בעיני״.

דיה שחורה בערבה
דיה שחורה בערבה. צילום: יואב פרלמן

להרף עין

פרלמן מספר איך צילם את הדיה השחורה, נחה על שיח קטן בערבה:

״במהלך מירוץ אלופי הנדידה בתחילת אפריל, הגעתי לנחל שעלב מדרום ליהל שבערבה. בשעות הבוקר, עופות דורסים רבים חנו על הקרקע לפני המשך נדידתם. דיה שחורה זו הייתה אחת מכמה עשרות שנחו ממש סמוך לכביש הערבה. כשהבחנתי באוטו שלנו, הגדול והירוק, מתקרב, חיכיתי לרגע המתאים שיחלוף ברקע מאחוריה – והקלקתי״.

פרפר צבעוני קשוט בכרמל
פרפר צבעוני קשוט בכרמל. צילום: פזית שביד-שייט

בדיוק בזמן

פזית שביד-שייט, מנהלת תחום קהילות ופעילות עירונית באגף החינוך של החברה להגנת הטבע, צילמה את התמונה המיוחדת של הפרפר הנדיר מוקדם בבוקר, בחורבת רקית בכרמל:

״זהו פרפר יחסית נדיר שנמצא בארץ רק באזור הכרמל והגליל המערבי וניתן לראותו כך רק בחודש אפריל. קיבלנו מידע שכדאי לבוא מוקדם בבוקר, מכיוון שהפרפרים לנים בחבורות על שיחים. אנחנו ראינו אותם רק כפרטים בודדים״.

שביד-שייט הוסיפה שהפונדקאי של הפרפר הזה הוא צמח הספלול, שעליו הוא מטיל את הביצים, והזחלים אוכלים את עליו.

נמיה צדה דגים בעמק יזרעאל
נמיה צדה דגים בעמק יזרעאל. צילום: לירון שפירא

דייגת מיוחדת

לירון שפירא, רכז אזור הצפון של החברה להגנת הטבע, צילם בזהירות את הנמיה הפראית:

״הנמיה היא הטורף הנפוץ בארץ. היא חיה במגוון בתי גידול וגם בתוך יישובים, וטורפת מכל הבא ליד, כולל נחשים ארסיים. בדרך כלל, הנמיות חיות בזוגות ואף כמשפחה עם גורים״.

שפירא מספר כי ״הנמיה פראית מאוד ויש להיזהר לא להתקרב ולא להציק לה. אף שהיא טורף יבשתי, הנמיה שצילמתי בעמק יזרעאל למדה לצוד דגים״.

חתול ביצה בעמק החולה
חתול ביצה בעמק החולה. צילום: לירון שפירא

זה השטח שלי

״חתולי ביצות הם פעילי לילה וקשה לראותם״, מספר שפירא. ״ניתן לצפות בהם בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת ערב באזורי בריכות דגים ומקווי מים, למשל. את חתול הביצות הזה צילמתי בפאתי שדה עמק החולה״.ֿ

שפירא מוסיף שכמו רוב בני משפחת החתוליים, גם חתולי הביצות הם יחידאים, כלומר חיים כפרטים ולא בלהקות, ושומרים על טריטוריה משלהם.

עיט ערבות מעופף בשמי במדבר יהודה
עיט ערבות במדבר יהודה. צילום: אוהד בנימיני

חותר בשמיים

אוהד בנימיני, מדריך בבית ספר שדה עפרה, צילם את עיט הערבות בשמי בקעת הורקנייה במדבר יהודה.

״עיטי ערבות נודדים דרכינו במספרים גדולים, בעיקר באביב, כ-15-20 אלף פרטים בעונה. העיט שצילמתי עצר ללינה בבקעת הורקנייה שבמדבר יהודה, והתרומם למעופו יחד עם דורסים נודדים אחרים, עמו עקבים מזרחיים, עיט גמדי ועוד״, מספר בנימיני.

 

 

השריפה חשפה

ונסיים עם שתי תמונות מרגשות מעונת הפריחה שעוד מעט מסתיימת.

אופירה סבן, רכזת טכנולוגיות למידה ופרויקטים באגף חינוך של החברה להגנת הטבע, צילמה צבעונים שלא נראו בשנים עברו: ״בקיץ השתוללה שריפה ביער תקוע, שלמעשה חשפה מרבד צבעונים. בחרתי בתמונות שבהן ניתן לראות את האורנים השרופים ברקע״.

יעל זילברשטיין ברזידה, מנהלת יחידת סקרי טבע בחברה להגנת הטבע, תיעדה תורמוס הרים סגול וגאה על רקע הנופים של זכרון יעקב.

צבעונים ביער תקוע שמתאושש משריפה
צבעונים ביער תקוע שמתאושש משריפה. צילום: אופירה סבן
תורמוס הרים בזכרון יעקב
תורמוס הרים בזכרון יעקב. צילום: יעל זילברשטיין ברזידה

רוצות לשמור יחד על הנופים, חיות הבר והצמחים?

בואו להיות חברות להגנת הטבע

הצטרפו עכשיו