תוצאות חיפוש

הטבע בעירהמרחבים הפתוחים

5 דברים שצריך לדרוש בבחירות למועצות האזוריות

ב-31.10.23 ייערכו הבחירות לרשויות המקומיות – שביניהן 54 המועצות האזוריות, שחולשות על חלקים עצומים מישראל, ובתוך כך גם על מרחבים טבעיים ופתוחים – שחיוניים מאוד להישרדות של חיות הבר והצמחים שלנו. זו הזדמנות לדרוש מהמועמדים.ות למועצות האזוריות לדאוג לפיתוח מדורג ובר-קיימא – ששומר על אופי המועצה, על החקלאות ועל המרחבים הפתוחים, ולחינוך ערכי שמחבר את הדור הצעיר לטבע, לקהילה המקומית ולישראליות. הנה 5 דברים שכדאי וצריך לדרוש מהמועמדים בבחירות.

מרכז הגולן
מרכז הגולן. צילום: הילה נקש
נוף נחל חלמיש ליד ים המלח
נחל חלמיש ליד ים המלח. צילום: עמיר בלבן

1. שמרו על הטבע האזורי – זה נותן אוויר לכולנו

מרחבי הטבע הפתוחים והשטחים החקלאיים נעלמים והולכים תחת פיתוח אגרסיבי והקמה של בתים, מפעלים, כבישים ותשתיות. כדי להגן על הטבע, הנופים, חיות הבר והצמחים – יש לדאוג לתכנון אזורי חכם: לקבוע גבולות ברורים בין השטח הבנוי למרחבים הפתוחים ולדאוג לשיקום נחלים.

המועצות האזוריות יכולות לתמוך בחקלאים ולעזור להם לאמץ תוכניות ל״חקלאות שומרת טבע״ – ששומרות על איכות הקרקע והמים ועל חיות הבר והמגוון הביולוגי – זהו רווח נקי לתושב, לחקלאי ולטבע.

2. שתפו אותנו בתכנון – לתושבים יש הרבה רעיונות ירוקים וטובים

ראשי המועצות האזוריות צריכם לחזק את מעורבות הציבור בתכנון ולקדם שקיפות ושיתוף בתכנון, יש מוחות מקומיים נהדרים שמכירים את המועצה והיישובים, ויכולים לתרום לתכנון שייתן מענה לצרכים המקומיים, תוך כדי פיתוח ושימור האופי הכפרי הייחודי. היצמדו לתכנון ופיתוח ברי-קיימא – המעודדים הליכה, אופניים ותחבורה ציבורית חכמה ושומרים על הטבע ועל הקהילה.

3. נערכים לעתיד בעולם עם אקלים משתנה - זה בריא וחכם יותר

התחייבו לתוכניות אזוריות להיערכות לשינוי אקלים, שמשתמשות בפתרונות מבוססי טבע, כמו מיני צומח מקומיים, או בגינון היישובי וברחבי המועצה,

כדי לשמור על נחלים זורמים ובריאים ולגן עלינו מפני שטפונות, צריך לשקם את הנחלים ולטפח אזורי חלחול. הגנה על העצים ביישובים ונטיעה של עצים חדשים בסביבות הבתים תספק לתושבים צל משמעותי, תמתן את הטמפרטורות ותאפשר ללכת ולשהות בחוץ גם בימים חמים. כך נגן על אורח החיים הכפרי והקהילתיות, ונקדם תיירות מכבדת טבע, איכות חיים ובריאות.

חיוני לשלב אנרגיות מתחדשות על גגות הבתים, בחזיתות מבנים, בדרכים ובשטחי הציבור – אך לשמור על המרחבים הפתוחים, החקלאיים והטבעיים, שבלעדיהם הטבע, חיות הבר והצמים לא יוכלו לשרוד

מרכז הגולן
מרכז הגולן. צילום: הילה נקש

4. קדמו עצמאות אנרגטית כדי לשמור על אספקת חשמל יציבה

קחו אחריות על התייעלות אנרגטית, בנייה ירוקה, מעבר לתאורה יעילה ואקולוגית ושילוב אנרגיות מתחדשות – על גגות הבתים, בחזיתות מבנים, בדרכים ובשטחי הציבור. יחד עם זאת, חיוני לשמור על המרחבים הפתוחים, החקלאיים והטבעיים, שבלעדיהם הטבע, חיות הבר והצמים לא יוכלו לשרוד.

יש להימנע מהקמה של שדות סולאריים, שמשתלטים על המרחבים הפתוחים, ושל טורבינות רוח קטלניות שמסוכנות לציפורים. כדי לשמור על סביבה טבעית וירוקה חשוב גם לקדם תאורה חכמה המונעת זיהום אור.

5. דאגו לחינוך מבוסס מקום – כדי שהילדים שלנו ירצו להמשיך לחיות כאן

יש לנו הרבה במה להתגאות, לכן חשוב שהחינוך המקומי יחזק תרבות יישובית, קהילתית ואזורית שמחוברת לטבע ולמקום – זה יוצר חיבור בתוך הקהילה ותורם לחוסן וגאווה מקומיים ולחינוך לאהבת הטבע והאדם.

ומה עוד אפשר לעשות כדי לשמור על חיות הבר, האקלים, הים והנחלים בכל הארץ? 

🌳 בואו לעקוב אחרי כל הפעילות שלנו באתר, בפייסבוק, באינסטגרם ובטוויטר, או הירשמו לניוזלטר שלנו – וקבלו עדכונים על כל מה שקורה בטבע הישראלי.
🌳 הצטרפו לקהילה הגדולה של החברות והחברים של הטבע, תמכו בשמירה על הטבע 24/7 ותיהנו מהנחות על טיולים, בתי ספר שדה ועוד.
🌳 הכירו את עשרות המאבקים הציבוריים לשמירה על הטבע בכל הארץ, חתמו על עצומות והצטרפו לפעילויות המקומיות השונות.

🌳 מוזמנים לקרוא כאן עוד על הדרכים להשתתף בפעילות החברה להגנת הטבע.