תוצאות חיפוש

מדריך למטיילים 🍲 מה אוכלים במסלול ארוך

הליכה בשביל ארוך יכולה להיות מאתגרת מבחינות רבות. מצד אחד, פעילות פיזית עצימה במשך ימים רבים, ומצד שני מלאי המזון והרכיבים העומד לרשותינו מוגבל ודורש תכנון – כי את הכל אנחנו סוחבים על הגב.

איך גם נאכל טעים וגם נאפשר לדאוג שנכניס לגוף את הדלק הנכון תוך כדי ההליכה? איך לא נכביד על עצמנו, ואיך נייצר כמה שפחות זבל שאותו נאלץ לסחוב אחרי הארוחה?

קבלו את העקרונות המנחים לבחירת המזון המתאים לשבילים ארוכים, כמו שביל ישראל – ובסופם מתכונים ששווה לנסות בטיול. בתיאבון!

מטיילים על שפת הבניאס
מטיילים על שפת הבניאס. צילום: תומר אבני

🍲מה מומלץ לאכול בדרך?

מזון יבש וקל המכיל כמות קלוריות וחלבון גדולה. נעדיף מזון שאותו ניתן לבשל עם מעט מים יחסית ובזמן קצר. למשל, קוסקוס, עדשים כתומות, שיבולת שועל, פתיתים, אבקת פירה או נודלס להכנה מהירה.

פירות יבשים ואגוזים נותנים אנרגיה ומכילים פחות נוזלים, לכן כבדים פחות מפירות טריים.

טונה בשקית מקור טוב לחלבון, וכדי לצמצם את משקל האריזה ונפח הזבל – נעדיף אותה ארוזה בשקית.

אבקות מרק נמס לחימום בשעות הערב הקרות או כתוספת לארוחה, ניתן לשדרג עם נודלס ואטריות.

אבקת חלב מקור טוב לחלבון בימי הליכה ארוכים.

שמרי בירה מוסיפים טעם ואפקט הקרמה למאכלים, מזכירים פרמז'ן במרקם ובטעם.

טורטיות תופסות פחות מקום מלחם, למשל.

אצות נורי לסושי קלות משקל ומשדרגות כל מנת פחמימות.

גבינות עם אחוז שומן גבוה נוטות להחזיק מעמד בתרמיל במשך היום, בעונת החורף ובימים קרים.

ממרחים יש להעדיף לקחת אותם באריזות קלות משקל ככל האפשר, ולהימנע מאריזות זכוכית כבדות.

רטבים כדאי לקחת בכמויות קטנות ולהעביר לבקבוקים קטנים או למבחנות, אם יש. כמה דוגמאות: סויה, רוטב צ'ילי, סירופ אגבה.

תיבוליות טבליות מוכנות עם תבלינים מרוכזים בטעמים משתנים.

מדריך למטיילים

 

🥾 איך מתכוננים ומנווטים בדרך

🎒 איך בוחרים תיק ומה כדאי לארוז

🔥 איך מדליקים מדורה בשטח (ומתי אסור לעשות זאת)

🚶‍♂️איך מטיילים לבד
🚻 הדרך הנכונה לעשות צרכים בטבע

בישול בטיול
בישול בטיול. צילום: שאטרסטוק

🍲 ממה להימנע ומה כדאי לצמצם?

 אריזות כבדות כמו קופסאות שימורים המכילות שיעור גדול של נוזלים – שאותם לא נצרוך אבל נצטרך לסחוב איתנו כזבל עד שנגיע לפח.

אוכל "בזבזני" שדורש גז או מים. מאכלים שדורשים בישול ארוך בגזייה, כמו אורז, או הרתחת מים שאותם נשליך לאחר הבישול, כמו פסטה – הם למעשה בזבוז של משאבים שנמצאים במחסור בעת הליכה בשביל ארוך, כמו שביל ישראל.

פירות וירקות טריים בדרך כלל כבדים מאוד ומכילים שיעור נוזלים גבוה, וגם עלולים להימעך בתיק. כדאי לשקול לצמצם את הכמויות שלהם.

לחם תופס נפח רב בתרמיל, ניתן להחליף בטורטיות.

🍲 מה עושים כשצריך לנקות את הכלים?

לא לשטוף כלים במקורות מים. מעיינות ונחלים זורמים בישראל משמשים לשתייה עבור חיות בר רבות, ובחלקם גם אנחנו המטיילים אוהבים לטבול מדי פעם. לכן, חשוב להימנע משטיפת הכלים המלוכלכים במקורות המים. במידת הצורך ניתן לקחת מים בכלי נקי ממקור המים, ולשטוף את הכלי המלוכלך בצד ולא בתוך המים.
מומלץ סבון טבעי ולא סבון כלים רגיל. סבון הכלים שבמטבח שלנו בבית מגיע לאחר השימוש למתקן טיהור שפכים, שם הוא עובר תהליך ארוך עד שהוא מתפרק ולא מזיק לסביבה. אבל בטבע המצב שונה, סבון הכלים אינו מתפרק ועלול לחלחל ולזהם את מי התהום, כמו גם את מקור המים הסמוך.

חניכי חוגי סיירות בהכנת ארוחת ערב במדורה
בישול ארוחת ערב בחוג סיירות. צילום: חוגי סיירות של החברה להגנת הטבע

🍲 מי אמר שבשטח אי אפשר לבשל טעים?

קבלו את מתכוני השטח שלנו לשבילים ארוכים!

הכמויות במתכונים מתייחסות למנה ממוצעת, אפשר להוסיף/להוריד לפי הטעם ומצב הרעב.

 

🍲 דייסת שיבולת שועל מזינה וטעימה

מצרכים למנה אחת:
– 4 כפות שיבולת שועל דקה
– 0.75 כוס מים
– 1 כף אבקת חלב
– 1 כפית סוכר
– קצת פירות יבשים/אגוזים לשדרוג

הכנה:
1. מרתיחים 0.75 כוס מים.
2. במקביל, מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים.
3. לאחר שהמים רתחו, מוסיפים את המים החמים לקערה – ומערבבים היטב.

 

🍲 בודהה בול

מצרכים למנה אחת:
– שליש/חצי כוס אורז (תלוי ברעב)
– אצת נורי לסושי
– רוטב סויה
– מלח לפי הטעם
– ניתן להוסיף חתיכת ירק כמו כרוב, פלפל, גזר וכו.

הכנה:
1. מרתיחים מים בכמות גדולה פי שניים מכמות האורז.
2. אחרי שהמים רותחים, מוסיפים את האורז והתבלינים, מערבבים ומכסים.
3. ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 15 דקות.
4. בתום זמן הבישול, מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח במשך כמה דקות.
5. קוצצים את הירק (אם יש), ומערבבים אותו עם האורז בקערה/בסיר.
6. בוצעים בידיים את אצת הסושי, מערבבים עם האורז ומוסיפים רוטב סויה.

 

🍲 ריזוטו מפנק

מצרכים למנה אחת:
– חופן פטריות מיובשות
– חצי/שליש כוס אורז (תלוי ברעב)
– חתיכת גבינה עם אחוז שומן גבוה, כמו גבינה מותכת על סוגיה או גבינה קשה
– מלח לפי הטעם
– שמן זית
– בקבוק פלסטיק קטן לשימוש חד-פעמי
– סכין

הכנה:
1. 6 שעות לפני הארוחה מכניסים את הפטריות המיובשות לבקבוק פלסטיק קטן וממלאים במים עד הקצה. סוגרים היטב את הבקבוק עם הפקק ו"שוכחים" ממנו עד לזמן הארוחה.
2. ממלאים את הסיר במים של הפטריות ובפטריות (ניתן לחתוך את הבקבוק לשם כך), ומרתיחים את המים עם הפטריות בפנים.
3. אחרי שהמים רתחו, מוסיפים שמן זית, ואז את האורז.
4. מוודאים שהאורז מכוסה במים כל הזמן, וממשיכים לבשל ולבחוש עד שהאורז מבושל.
5. כשהאורז מבושל וחם, מוסיפים את הגבינה המותכת ומערבבים.

 

🍲 סלט בורגול שטח

מצרכים למנה אחת:

– חצי כוס בורגול
– חצי מלפפון
– עגבניה
– קצת שמן זית
– מיץ לימון (אם יש)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– בקבוק פלסטיק קטן לשימוש חד-פעמי
– סכין

הכנה:

1. 3 שעות לפני הארוחה, ממלאים את בקבוק  פלסטיק  קטן והריק בכמות הבורגול הרצויה.
2. ממלאים במים פושרים את החלל שנשאר בבקבוק עד לקצה. סוגרים היטב את הבקבוק עם הפקק ו"שוכחים" ממנו עד לזמן הארוחה.
3. כעבור כמה שעות הליכה, אחרי שהבורגול תפח, חותכים את הבקבוק בסכין, ושופכים את הבורגול לקערת האוכל.
4. קוצצים ירקות, מוסיפים תבלינים, שמן זית ומיץ לימון אם יש, ומגישים.

 

🍲 פירה מוקרם

מצרכים למנה אחת:
– 125 גר' אבקת פירה
– חצי בצל קצוץ
– שיני שום
– קצת בוטנים
– שקית אבקת מרק נמס בכוס בטעם עגבניות/ פטריות/תירס
– כפית שמרי בירה
– שליש כוס מים רותחים
– שמן זית

הכנה:
1. מוסיפים שמן זית לסיר ומטגנים את הבצל, השום והבוטנים במשך כמה דקות. מוציאים מהסיר ומעבירים לצלחת.
2. מוזגים את המים לסיר ומחממים עד שיהיו כמעט רותחים. עדיף להתחיל עם כמות מים קטנה, ולהוסיף עוד מים בהמשך במידת הצורך, כדי שהפירה לא יצא נוזלי מדי.
3. אחרי שהמים רתחו, מוסיפים את אבקת הפירה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד שמקבלים את המרקם הנכון. בשלב זה ניתן להוסיף עוד מים אם צריך.
4. מוסיפים את אבקת המרק הנמס ואת שמרי הבירה, יחד עם ערבוב המים האחרון.
5. מוסיפים את הבצל המטוגן, השום והבוטנים ומערבבים.

רוצות גם לטייל וגם לשמור על הטבע?

בואו להיות חברות להגנת הטבע

הצטרפו עכשיו