תוצאות חיפוש

חיות הברהתמונות הכי יפות בטבע

חוגגים אהבה גם בטבע: רגעים רומנטיים שנתפסו בעדשה

גם בטבע יוצאים לדייטים רומנטיים, ובמיוחד ביום האהבה. Love is in the air, והיא גם על פסגת ההר ומתחת למים. טל יאירי, ש"ש בבית ספר שדה אילת, תפס בעדשה כמה רגעים שפותחים את הלב, וגם כתב עליהם. ככה הציפורים, הדגים, הפרפרים והמטיילים חוגגים אהבה  >>

דנאית הדורה
דנאית הדורה. צילום: טל יאירי
יאורית בזוג
יאורית בזוג. צילום: טל יאירי

היאורית

היאורית, שנקראת גם יאורית מצרית, שתפוצתה הטבעית העיקרית  היא ברחבי יבשת אפריקה, משתייכת לסדרת האווזאים. היא נחשבת אחד המינים הפולשים הנפוצים בישראל ובעולם.

מין פולש, לרוב של חיית בר אך לעיתים גם של צמחים, הוא מין אשר הופץ בעקבות פעילות האדם לאזור שמחוץ לתחום תפוצתו הטבעית, והצליח לייסד במקום זה אוכלוסייה המתרבה ומתפשטת ללא התערבות נוספת בידי האדם. ההגדרה של מין בתור "פולש" בדרך-כלל מתייחסת לאזור הספציפי הנמצא מחוץ לתחום התפוצה הטבעי של המין, ולא אל כל מרחב התפוצה שלו.

ניתן לראות את היאורית בכל רחבי הארץ, בעיקר באזורים עירוניים. מקום מצוין לראות אותה הוא בפארק הירקון ובאזורים נוספים בסביבת מים בבגוש דן.

❤️ התמונה צולמה בפארק הצפרות ראש ציפור בגני יהושע.

שרביטית השונית
שרביטית השונית. צילום: טל יאירי

שרביטית השונית

הדגים האלו חיים בעיקר במערב האוקיינוס ההודי ובים האדום. הם מתגוררים בתוך שוניות האלמוגים לצורך תזונה ובטיחות.

השרביטיתנים הם פעילי יום וניזונים מפלנקטונים האצות באלמוגים וביצורים מזעריים אחרים. הם הגיעו לחופי פלורידה ככל הנראה משחרור יזום או מבריחה מאקווריומים באזור.

לרוב השרביטיתנים חיים ביחידים או בזוגות אך הצעירים נוטים להתאחד בלהקות גדולות יותר. הזוגות יהיו לרוב מונוגמים בקרב השרביטיתנים.

ישנם כמה בעלי חיים מנהלים אורח חיים מונוגמי וחיים בקשר זוגי ובאותה מאורה או טריטוריה יחד באותה עונה. במקרים רבים אותו זוג נשאר יחד או חוזר בכל עונה למשך כל החיים. שלב זה דומה מאוד לבעלי חיים יחידאים שאינם חיים עם אף מין אחר.

❤️ התמונה צולמה במפרץ אילת.

שרקרק גמדי
שרקרק גמדי. צילום: טל יאירי

שרקרק גמדי

השרקרק הגמדי מצוי באזורים מדבריים וצחיחים ברחבי חצי האי ערב וגם בישראל.

בישראל ניתן לראות את השרקרק הגמדי בדרום ובמזרח הארץ -בנגב, במדבר יהודה, בערבה ובבקעת הירדן. בעשורים האחרונות הוא מרחיב את תפוצתו צפונה לאורך הבקע, עד לאזור הכינרת, אולי בהקשר עם שינוי האקלים.

❤️ התמונה צולמה ליד היישוב הקהילתי צוקים בערבה.

דנאית הדורה
דנאית הדורה. צילום: טל יאירי

דנאית הדורה

דנאית הדורה, נקראת גם דנאית תפוח סדום משום שהזחלים גדלים על תפוח סדום (פתילת המדבר). בישראל ניתן לראות את הדנאית כל השנה בעיקר באזורים חמים חמים כמו בקעת ים המלח, ועין גדי.

בחודש יוני הפרפרים נודדים צפונה ומגיעים גם לשפלה, מישור החוף, ובעמקים, ושם יהיו עד תחילת החורף.

זכר דנאית הדורה קטן יותר מהנקבה וצבעיו בהירים יותר. לדנאים זכרים יש מספר מאפיינים מיניים נוספים, במקרה של דנאית ההדורה, אלה הם:
– לזכר יש כיס על כנפיו האחוריות. האזור לבן עם מסגרת שחורה עבה שבולטת מעט. כיס זה מאגד קשקשי ריח שנועדו כדי למשוך נקבות.
– ⁠לזכר יש שני איברים דמויי מברשת שיכול הפרפר להוציא מקצה בטנו.

❤️ התמונה צולמה בדרום אילת

חסידות שחורות
חסידות שחורות. צילום: טל יאירי

חסידות שחורות

החסידה השחורה באמת שחורה כולה, פרט לבטן הלבנה, לרגליים ולמקור – שהם בצבע אדום.

החסידה השחורה דוגרת ברחבי אירופה ואסיה קני החסידה השחורה בנויים מענפים רבים ויהיו על צמרות עצים או במצוקים בגובה של בין ארבעה ל- 25 מטרים. בחורף החסידות השחורות נודדות דרומה, בלהקות שמונות לעתים מאות פרטים. חלקן מבלות את החורף בישראל, אחרות ממשיכות עד לאפריקה.

בישראל ניתן לראות את החסידות גם במהלך הנדידה וגם במהלך החורף בבתי גידול לחים ברחבי הארץ, למשל באתרי השיקום של החברה להגנת הטבע בכפר רופין ובמעגן מיכאל.

עובדת בונוס: החסידה השחורה היא הציפור הלאומית של בלארוס.

❤️ התמונה צולמה באילת.

מטיילים בפסגת שלמה
מטיילים בפסגת שלמה. צילום: טל יאירי

זוג מטיילים בפסגת שלמה

בעדשה של טל נתפסו גם זוג מטיילים, בבילוי המושלם ליום האהבה – תצפית רומנטית על פסגת ההר.

הר שלמה הממקום בהרי אילת ומתרומם לגובה של 705 מטר מעל פני הים. זהו אחד ההרים הקדומים ביותר בהרי אילת וגילו נאמד במאות מיליוני שנה (בערך 800 מיליון שנה). הוא עשוי מסלעי יסוד וסלעים מותמרים (סלעי יסוד=הסלעים הראשונים שנוצרו, סלעים מותמרים=סלעי יסוד שעברו תהליך של לחץ וחום והשתנו לסלע אחר).

באוכף שבין הר שלמה להר השכן, הר יהורם, יש שלט שנכתב עליו ״בצעד אחד עוברים 500 מיליון שנה״. זאת מכיוון שהר שלמה בערך בן 800 מיליון שנה והר יהורם בן בערך 300 מיליון שנה, לכן האוכף נקרא אוכף המיליונים.

❤️ התמונה צולמה מהר יהורם.