תוצאות חיפוש

תוכנית ״הצינור״ מבהירה: החברה להגנת הטבע פעלה משיקולים סביבתיים בלבד

מערכת החברה להגנת הטבע

לאחר פרסומים שגויים ומכפישים בתוכנית "הצינור", תבעה החברה להגנת הטבע את התוכנית על פי חוק איסור לשון הרע. השבוע, בתוכנית ״הצינור״ פורסמה הבהרה כי פעילות החברה להגנת הטבע לקידום ניהול הדיג והקמת שמורות ימיות נעשתה רק למטרות סביבתיות ובכפיים נקיות. ״בכתבות לא הייתה כל כוונה לקבוע, שהחברה להגנת הטבע שירתה אינטרסים זרים״, נאמר בהבהרה של ״הצינור״. לסיפור המלא >>

אספרינה (ברקודה) לכודה ברשת דיג
אספרינה (ברקודה) לכודה ברשת דיג. צילום: אנדרי אהרונוב

במרץ 2022 פורסמו בתוכנית "הצינור" ברשת 13 פרסומים הנוגעים לפעילות החברה להגנת הטבע, לקידום רפורמה בניהול הדיג ולקידום שמורות טבע ימיות.

הפרסומים טענו טענות שונות, מגמתיות ושקריות, ובעקבותיהן – החברה להגנת הטבע תבעה את "הצינור" בתביעת לשון הרע.

הפרסומים ב"צינור" היו אבסורדיים במיוחד, מכיוון שטענו שהחברה להגנת הטבע שירתה את האינטרסים של חברת הגז אנרג'יאן – אותה החברה להגנת הטבע תבעה בבית משפט פעמיים: בשנת 2017, עם התנגדות לתכנית הפיתוח של מאגרי כריש ותנין, וגם בשנת 2020, בהתנגדות לרישיון גז באזור הימי הרגיש "גלישת פלמחים".

כעת נמחקה התביעה בהסכמה, ובתוכנית "הצינור" פורסמה הבהרה חשובה: פעילות החברה להגנת הטבע לקידום רגולציה על הדיג ולקידום שמורות ימיות, נעשתה רק למטרות סביבתיות, בכפיים נקיות, ולא באה לשרת אינטרסים של תעשיית הגז.

צפו בהבהרה של תוכנית ״הצינור״:

ההבהרה המלאה של ״הצינור״:

"ביום 28 למרץ 2022 וביום 30 למרץ 2022, שידרנו כתבות, שעסקו בפרויקט לקידום דיג בר-קיימא ושמורות ימיות, שבוצע על-ידי החברה להגנת הטבע, והעלינו את האפשרות, שלפיה בפרויקט הדיג שירתה החברה להגנת הטבע – אולי אפילו ללא ידיעתה – את האינטרסים של תעשיית הגז.

"בנוגע לכך, כגוף תקשורת רציני, המכבד את עצמו ואת ציבור הצופים, אנחנו רואים חובה לעצמנו לעדכן ולהביא את הדברים על דיוקם ועל תיקונם:

"בכתבות לא הייתה כל כוונה לקבוע, שהחברה להגנת הטבע שירתה אינטרסים זרים בכלל, או אינטרסים של תעשיית הגז בפרט. אם מישהו הבין כך מהכתבות, אנחנו מבהירים כעת שלא הייתה שום כוונה כזו.

"החברה להגנת הטבע ו/או קמפיין הים והדיג, שהובילה החברה להגנת הטבע, פעלו בהתאם לשיקולים סביבתיים בלבד, ולא נועדו לשרת, בשום אופן, את האינטרסים של תעשיית הגז, והחברה להגנת הטבע לא קיבלה ממנה כסף או טובות הנאה.

"מן הראוי להבהיר עוד, שהקמפיין שנוהל על ידי החברה להגנת הטבע, נועד להכנסתם של תיקונים חשובים בתקנות הדיג, לצורכי שמירת הטבע, תוך התבססות על ידע מדעי, ולא נועד לשמש נגד ציבור הדייגים ולהכפשתם.

"אנחנו רואים בפעילות החברה להגנת הטבע – לרבות בנוגע לקידום מדיניות דיג בת-קיימא ובנוגע להקמת שמורות ימיות, במרחב הימי של ישראל – פעילות מבורכת".

להקת דולפינים מצויים בשמורת ים אבטח
להקת דולפינים מצויים בשמורה החדשה. צילום: אביעד שיינין

החברה להגנת הטבע, באמצעות מיזם החצי הכחול להגנה על הים, תמשיך לקדם, ללא מורא, את ההגנה על הטבע הימי, למען הציבור כולו. מוזמנים להתעדכן באתר החצי הכחול על הישגי רפורמת הדיג, שמורות טבע ימיות, ועל המאבק שלנו נגד תעשיית הגז.
מוזמנים גם להתרשם מפעילותנו למניעת זיהום ים כתוצאה מדליפות בקידוחי גז בקישור הבא.

מתקן קידוח גז מול חופי ישראל
מתקן קידוח גז מול חופי ישראל. צילום: שאטרסטוק

רוצות לשמור על הטבע בים וליהנות מטיולים בחינם?

בואו להיות חברות של הטבע

הצטרפו עכשיו