כמה ימים לאחר תחילת המערכה, הצענו למשפחות מאזור שדרות ועוטף עזה, שאינן מקבלות מענה מהרשויות, להתארח לכמה ימים בבית ספר שדה. כעבור כמה שעות מרגע שפרסמנו את ההזמנה, בית ספר שדה הר הנגב התמלא, ולאחר כמה ימים פתחנו גם את בתי ספר שדה אילת וחצבה. בהמשך, הצענו אירוח גם למפונים מצפון הארץ.
האירוח הוא כמובן ללא תשלום וכולל 3 ארוחות. לצד קורת הגג והמזון, הוספנו גם את כל מה שהחברה להגנת הטבע יודעת לתת: צוותי ההדרכה שלנו נמצאים בבתי ספר שדה, עורכים פעילויות רבות עם הילדים ועם כלל המשפחות וגם יוצאים לטיולים בטבע.
צוותי החינוך שלנו מכל רחבי הארץ רתומים למאמץ מסביב לשעון ומביאים לידי ביטוי את כישורי ההדרכה שלהם בדרכים יצירתיות שמתאימות למצב.
הנה סיכום קצר של הפעילויות שלנו בבתי ספר שדה נכון לעכשיו:
בית ספר שדה אילת – אנחנו מארחים משפחות שפונו מעוטף עזה וגם עולים חדשים ממרכז קליטה בצפון. צוותים של מדריכים מבתי ספר שדה אילת וגולן העבירו פעילויות בנושאי אסטרונומיה, טיולי ג'יפים, טיולי זריחה ועוד.
בית ספר שדה חצבה – צוותי מורות חיילות משקמים והר הנגב פתחו מסגרת חינוכית קבועה ל-100 ילדים, מתינוקות ועד לתלמידי י״ב. צוותים מבית ספר שדה עין גדי המשיכו בפעילות ענפה למשפחות מהעוטף, כשהם מצטרפים לצוות מהחברה הערבית.
בית ספר שדה עין גדי – צוות בית הספר מוביל פעילות חינוכית ומציע הזדמנויות להפוגה למשפחות המפונים שמתארחות במלונות ים המלח וברחבי מועצה אזורית מגילות. כמו למשל, טיולים לשמורות עין גדי, מצדה, נחל דוד ועוד.
בית ספר שדה הר הנגב – בבית הספר מתארח מרכז קליטה מבאר שבע, עם 140 עולים חדשים מאתיופיה ובהם ילדים בכל הגילאים. צוותים של יחידות חינוך צפוניות של החברה להגנת הטבע, מחוף כרמל, גליל, קריית שמונה ומעלות, לצד הצוות של בית ספר שדה שקמים בניצנים, מתפעלים את האכסנייה, דואגים לפעילויות וטיולים ועורכים משחקי חוץ לילדים.
כפר הנופש מצוקי דרגות – כ-23 מתנדבי שנת שירות של החברה להגנת הטבע נמצאים בכפר הנופש בצפון ים המלח, שקלט כ-100 מפונים מהצפון והדרום. בליווי אשת חינוך מקצועית, הגרעין הקים מערכת חינוך לכל הגילאים, ולאורך היום הש"ינשינים מטפלים בתינוקות ומעסיקים את הילדים.
במקביל, ביקשנו מחברי החברה להגנת הטבע בארץ ובעולם להצטרף ולעזור לממן את האירוח שדורש משאבים רבים. קיבלנו תמיכה מדהימה גם מישראל וגם מהתפוצות – שמאפשרת לנו להמשיך בעשייה חשובה זו. נשמח אם תוכלו להירתם לכך גם אתם (פרטים בקישור).
אנשי החברה להגנת הטבע מעורבים בפעילויות נוספות בכל רחבי הארץ: הנוער מחוגי הסיירות לוקח חלק באריזת מזון לחיילים ובאיסוף ציוד וצעצועים למשפחות מפונות. הנערים היו שותפים לפעילות חינוכית מקוונת, ובימים אלה החלו לחזור ולהנחות פעילות של חוגי הסיור בשטח, לפי הנחיות פיקוד העורף.
אנשי עמק הצבאים, פארק הטבע העירוני בלב ירושלים, הפעילו סדנאות למשפחות מהדרום ומהאזור, עם יצירה הקשורה לטבע.
צוות פארק הצפרות באילת מציע מדי יום לעשרות אלפי המפונים ולתושבי העיר הדרכה ופעילות יצירה חינמית.
לצד זאת, אנחנו נותנים לכל תושבי ישראל הזדמנות להציץ לטבע מהבית: עם הרצאות ומפגשים שנערכים מדי יום בזום, על ציפורים, על מעמקי הים או על טיולים בשביל ישראל וברחבי הארץ. המפגשים שאליהם הצטרפו כבר עשרות אלפי צופים נערכים גם בערבית ובאנגלית.
גם אתם מוזמנים לקחת שעה, שעתיים או שלוש, ולתת לעצמכם ולילדיכם הזדמנות להפוגה, לחוויה מהנה ולהיכרות עם דברים חדשים.
בעמוד הזה תמצאו את המפגשים המתוכננים ואת ההקלטות של מפגשים קודמים, שבהם השתתפו כבר כ-27 אלף איש.
במקביל, עולים תכנים של אגף החינוך בחברה להגנת הטבע המציעים לילדים ולכל המשפחה פעילויות המחוברות לטבע ולסביבה, ושאותן ניתן לערוך בבית או לידו.
אני גאה מאוד בהתארגנות שלנו, כמו בהתארגנות האזרחית בישראל ומחוץ לה – ככה מנצחים מלחמות ושומרים על ישראל.
כמובן שבימים כאלו אנחנו גם עם עיניים פקוחות על הטבע שלנו, ומוודאים שבזמן הלחימה לא תהיה פגיעה בחיות הבר, בצמחים ובמרחבים הפתוחים (כאן תוכלו לקרוא על כך עוד). אנחנו עושים זאת כדי שמייד בתום המלחמה יהיה לכולנו לאן לחזור לטייל – לחוות טבע, לראות ירוק ולנשום אוויר צלול.
שלכם, דן אלון, מנכ״ל החברה להגנת הטבע