מחבואים בעין גדי
אילת היינבך, מבית ספר שדה עין גדי של החברה להגנת הטבע, הצליחה לצלם תמונות מרגשות של היעלים הקופצניות והאצילות, שחיות בסביבה ולפעמים אפילו מבקרות בשבילים של בית הספר.
ולצערנו, החודש היו גם חדשות מעציבות על היעלים במצפה רמון.
לא רואה בעיניים
ועוד חיית בר שמסתכלת ישר למצלמה: אבנר רינות, מיחידת סקרי טבע עירוני של החברה להגנת הטבע, צילם צבי ארץ ישראלי ממש מתחת לביתו – בפארק עמק הצבאים בירושלים.
פלא מתחת למים
נתן נוריאל מדריך בבית ספר שדה אילת של החברה להגנת הטבע, צלל לעומק המים – ודג תמונות מדהימות.
נוריאל צילם צב ים ירוק – חיה רגישה ומיוחדת, שעולה להטיל את ביציה על החוף וחשופה לעוד סכנות רבות. תוכלו לקרוא עוד על למה לא קל להיות צב ים בישראל באתר ״החצי הכחול״.
במפרץ אילת הוא מצא את קיסר הכתם, דג ששוכן ליד שוניות אלמוגים, אבל נדיר יחסית באזור שלנו.
ארוחה שלמה
לירון שפירא, רכז אזור הצפון של החברה להגנת הטבע, תפס תמונה מדהימה: נחש מים אוכל דג בבריכת דגים בעמק יזרעאל.
״עם התחממות מזג האוויר, זוחלים וביניהם נחשים מתעוררים לפעילות״, מספר שפירא. ״נחשי המים חיים באזורי מקווי מים וניזונים בעיקר מדגים ודו-חיים. בריכות הדגים משמשות להם מקור מזון ומסתור מושלם״.
שפירא מוסיף כי ״הנחשים לוכדים דגים בכמה שיטות, במקרה הזה, הנחש לכד דג בגוף המים עצמו. בליעת הטרף מתבצעת דרך ראש הדג, ורק כך הוא מחליק לתוך לוע הנחש. כאשר הדג גדול יחסית התהליך לוקח זמן, ולעיתים הדג מצליח לברוח״.
ציפור על תייל
עוד תמונה מיוחדת ויפהפיה של שפירא, שצולמה לאור קרני הבוקר בעמק המעיינות ליד בית שאן. אבל הסיפור של הציפור הזאת דווקא מזעזע.
״זהו מין בסכנת הכחדה עולמית. הסיבות לכך רבות: ציד, אובדן בתי גידול, שימוש בחמרי הדברה בחקלאות ועוד. ב-2021 ניצודו בארץ באופן חוקי כ-8,000 תורים!״, מסביר שפירא.
הוא מוסיף כי ״לאור החשש למצבו של התור, נערכו בחברה להגנת הטבע כמה פעולות שהביאו להכרזת תקנות איסור ציד למשך שלוש שנים״.
ומהמצלמה של שפירא זכינו לעוד מראה מיוחד: צילום לילה של יחמור, חיה שאוהבת את השעות המוקדמות או המאוחרות של היממה.
שפירא מספר כי ״פרויקט ההשבה לטבע של היחמורים מצליח וניתן לצפות בהם בגליל העליון בכמה מקומות. חשוב לשמור על מסדרונות אקולוגיים פתוחים על מנת לאפשר להם תנועה חפשית במרחב ואפשרות להימלט מטורפים, בעיקר זאבים״.
אוהד בנימיני, מדריך בבית ספר שדה עפרה של החברה להגנת הטבע, צילם מקרוב קרוב את הזחל של הפרפר נמפית משוננת.
הוא מספר כי זהו פרפר לא נפוץ, הניזון מהצמח כותלית יהודה, שאותו ניתן לראות בחרמון, בגליל ובהרי המרכז.
טסה נמוך
שחפית ים דואה מעל מאגר חולדה שבשפלה בתמונה המרהיבה של יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע.
הוא מספר כי הציפור עדינת הגוף והקטנה יחסית דוגרת במושבות בעיקר לחוף הים התיכון, ולעיתים אפשר להבחין בה גם במקווי מים בחלקים אחרים בארץ.
הר וים
ולסיום שתי תמונות טיולים כיפיות:
אופירה סבן, רכזת טכנולוגיות למידה ופרויקטים באגף חינוך של החברה להגנת הטבע, טיילה ליד הכנרת במסגרת קבוצה העוברת את שביל ישראל בטיולים נפרדים במקטעים השונים.
״בשבוע שעבר צעדתי במקטע של שביל ישראל ביער שוויץ. היה יום מדהים והנוף לכנרת ליווה אותי בהליכה לאורך השביל עד המושבה כנרת״, היא מספרת.
יובל דקס, הצלם הראשי של אתר החברה להגנת הטבע, צילם טיול במסלול הר יהורם, והר שלמה – המשלב תצפיות נוף מהטובות בהרי אילת.