אנחנו גאים לספר על שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין שחר אבן צור, הזמר והיוצר של פרויקט ״אגדה חיה״ שבו התאים לכל חיה סגנון מוזיקלי משלה, לבין החברה להגנת הטבע. במסגרת שיתוף הפעולה, אבן צור יחבר, יפיק וישיר, 7 שירים חדשים, על ציפורים ישראליות. בהן הנשר המקראי, סיס החומות והצופית.
הציצו לקטע מהקליפ הראשון בפרויקט ״שירת הזמיר״ – המוקדש לנשר:
הקליפ המלא של השיר על הנשר המקראי ייחשף ב-2.9.25. הופעה ראשונה של פרויקט "שירת הזמיר" תהיה פתוחה רק לחברי החברה להגנת הטבע, במסגרת אירוע מיוחד שיתקיים בפארק הצפרות במעגן מיכאל בסוף אוקטובר. פרטים נוספים יפורסמו בקרוב
״לכתוב את שיריהן של ציפורי ישראל״
"פרויקט ׳שירת הזמיר׳ הוא הגשמת חלום עבורי, בחיבור הקסום, שבין מוזיקה וזואולוגיה, בין מילים ולחן, לחינוך לשמירת סביבה ומגוון ביולוגי״, סיפר אבן צור. הוא הוסיף: ״לפני שלוש וקצת שנים, התחלתי את המסע של אגדה חיה, בשיתוף פעולה עם מוזיאון הטבע, ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב – והאלבום הזואולוגי העברי הראשון יצא לעולם, מלווה בספר, קליפים ומופע.
״האלבום החדש – ׳שירת הזמיר׳ – נמצא בימים אלה בעבודה. אני לומד וחוקר את ציפורי הארץ עם טובי הצפרים, כדי לכתוב את שיריהן של ציפורי ישראל תחת הכנפיים הרחבות של החברה להגנת הטבע. זו זכות גדולה עבורי. אני מאמין שאם נכיר את הטבע שסובב אותנו, נדע גם לשמור עליו".
דן אלון, מנכ"ל החברה להגנת הטבע, אמר כי: ״הפרויקט ׳אגדה חיה׳, שהחל כשיתוף פעולה, בין היוצר שחר אבן צור, למוזיאון הלאומי לטבע, ריגש אותי מהרגע ששמעתי עליו לראשונה. כשראיתי את ההופעה ואת ההתלהבות של הקהל – ילדים, לצד הורים – גם הבנתי את הכוח של הפרויקט. כששחר אלינו והציע לנו פרויקט חדש, בנושא ציפורים, כמובן שמיד הסכמתי. השירים המיוחדים ששחר כתב, יעזרו לנו לספר עוד יותר טוב את הסיפור החד-פעמי של הטבע הישראלי, ולמה כל כך חשוב לשמור עליו".
הירשמו לניוזלטר שלנו – עם כל מה שקורה בטבע, הסיפורים הכי מעניינים והתמונות הכי יפות!
ההרשמה בכפוף לתנאי השימוש באתר
אבן צור נולד בתל אביב והחל לנגן על תופים בצעירותו, בעקבות אביו. ב-1993, היה אחד ממקימי להקת מוניקה סקס, שזכתה להצלחה גדולה ומופיעה גם בימים אלה, 32 שנים לאחר היווסדה. לצד זאת, הוא מנהל קריירה עצמאית כמפיק מוזיקלי ונגן והוציא חמישה אלבומי סולו.
לפני כשלוש שנים החל אבן צור את פרויקט "אגדה חיה" – פרויקט ייחודי בנוף התרבות הישראלי, שבו הוא משתף פעולה עם מוזיאון הטבע, ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב. אבן צור, חקר, יצר ושר את השירים בפרויקט, שבו הוא התאים לכל חיה, סגנון מוזיקלי משלה. באמצעות טקסטים שובי לב, מצחיקים ומרגשים, החיות מקבלות קול ואישיות – וגורמות לנו להסתכל עליהן אחרת. הלחנים, ההפקה המוזיקלית והביצועים המצוינים יוצרים חוויה שפותחת את הראש ואת הלב. הפרויקט כבר זכה למאות אלפי צפיות ביוטיוב ובספוטיפיי, ועשרות אלפי ילדים והורים, ששרים יחד עם שחר והלהקה בהופעות ברחבי הארץ.