תיאור המסלול
מחניון הרכב שמצפון לכביש 85 יורדים תחילה לצפון מערב, פוגשים בערוץ ועוברים מתחת לגשר הגדול שהחליף את סוללת הכביש הגדולה.
השביל ממשיך בירידה מתונה בכיוון דרום-מזרח ובהמשך דרומה. ככל שמדרימים, המצוקים נהיים קרובים וגבוהים יותר, אך ההליכה בשביל נוחה, מלבד בימים בהם יש זרימה.
כעבור כ-5 ק"מ מגיעים לגיחון נחל עמוד של המוביל הארצי (המכונה "סיפון עמוד"). בזמן שתיית הקפה כאן ניזכר בפרויקט הגדול ביותר בתולדות המדינה – המוביל הארצי.
כ-2 ק"מ דרומה מגיעים לעמוד הסלע המיתולוגי שנתן לנחל את שמו, נקודת חובה לצילומים.
למרגלות העמוד נובע עין עמוד, שלרוב זורם בחורף ובאביב ולעיתים אף מחייב הליכה במים רדודים. במצוק הסמוך לעמוד נמצאת מערת העמוד, שבה התגלו שרידי אדם ניאנדרטלי. אגב, במערות נוספות בנחל עמוד נמצאו שרידי אדם קדמון חשובים ביותר, שהמחקרים אודותיהם התפרסמו בעולם כולו.
מתקדמים עוד פחות מ-1 ק"מ ואז חוצים את הכביש לחוקוק. כעבור זמן קצר רואים מערות במצוק השמאלי, שגם הן חלק ממחקר פרהיסטורי חשוב. אך כיום המערות מלאות בעיקר בלשלשת יונים ואין טעם לחפש שם את האדם הקדמון.
השביל ממשיך בדרך רחבה בהליכה מהירה בין מטעי בננות ושדות, לאורך כ-4 ק"מ מכביש חוקוק עד עין נון. זו נקודה נפלאה לקפה עם הרגליים במים, כשהדגים עושים לנו "פדיקור".
כאן אפשר לסיים את ההליכה, או להחליט על ההמשך בהתאם לזמן. אפשר לעלות את הר ארבל (הכלול במקטע 8), או לחילופין – לגוון את השביל עם שביל בת חשוב – שביל סובב כנרת, בקטע שבין גינוסר לאתר מגדלא. יש כמה אפשרויות כניסה לשביל סובב כנרת, והנוחה ביותר היא לחצות את כביש 90 בכניסה הראשית לגינוסר ולהגיע לסובב כנרת בסמוך לבריכת השחייה של מלון נוף גינוסר.
המלצות בסביבה
- אתר מגדלא (בתשלום): סיפור מרתק של בית כנסת יהודי קדום ביותר המושך אליו נוצרים רבים וגם כנסייה מודרנית מקסימה מול הכנרת.
- אפשרויות קולינריות מגוונות בכניסה למגדל ובמתחם המסחרי לפני הכניסה למגדלא.
נקודות עניין לאורך המסלול מים זורמים בחורף גשום. פריחת חורף צבעונית. מדרגות "סיפון עמוד". העמוד המיתולוגי שנתן לנחל את שמו. בריכת עין נון.
📌 לרכישת אוגדן המפות של שביל ישראל באיכות הדפסה מעולה ובאריזה נוחה וקלילה
מפת המקטע להורדה
מידע על מלאכי השביל
מדריך שביל ישראל בגליל (מקטעים 1-13)
העמוד הראשי של שביל ישראל
המלצת לינה באזור
בית ספר שדה אלון תבור
כתב: עומר שפירא, רכז תוכן אגף תיירות, החברה להגנת הטבע.