תוצאות חיפוש

12 נשרים הורעלו למוות.
כך נשים לזה סוף

יפתח כרמלי

ההרעלה החמורה ביותר בעשור האחרון התרחשה השבוע, כאשר 12 פגרי נשרים נמצאו סמוך לערד בדרום הארץ. איך נעצור את תופעת ההרעלות ונגן על חיות הבר?

לסיפור המלא על המאבק נגד הרעלות של חיות בר

גופות נשרים שהורעלו השבוע. צילום: אייל בן גיאט, רשות הטבע והגנים

בתחילת השבוע קיבלנו בשורה נוראה: 10 נשרים נמצאו מתים באזור נחל קינה בדרום הארץ. עשרה נשרים הם כמעט 5 אחוזים מכלל אוכלוסיית הנשרים בארץ, שמונה כ-200 פרטים.

כמה ימים אחרי גילוי הטרגדיה, בדיקות מעבדה נתנו אישור סופי לחשדות שלנו: מדובר בהרעלה. האסון הנורא הזה הוא מעשה ידי אדם.

בכל פעם שאירוע כזה עולה מחדש לכותרות, כולם מזדעזעים, ובצדק. בשנת 2019 הורעלו למוות 8 נשרים. מתוך 213 נשרים שנפגעו בישראל בין השנים 2001 ל-2015, כ-40 אחוז נפגעו כתוצאה מהרעלה.

גופות הנשרים שנמצאו לפני כחודש בנגב. צילום: אייל בן גיאט, רשות הטבע והגנים

כל זה אכן מזעזע – אבל להזדעזע זה לא מספיק. צריך לעשות מעשה, להחמיר את הענישה ולדאוג שתהיה הרתעה אמיתית שתמנע מאסון כזה להתרחש בשנית.

לכן החברה להגנת הטבע תומכת בהצעת החוק הפרטית של ח"כ מוסי רז, שבאה להחמיר את הענישה על הרעלת חיות בר – ושמחנו לשמוע מהשרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, כי היא תתמוך בהצעת החוק.

איך אפשר להגן על הנשרים מהרעלות?

הצעת החוק כוללת איסור על שימוש ברעל ובחומרי הדברה בנסיבות שיש בהן חשש לפגיעה בחיית בר שאינן מוגדרות כמזיקות. במסגרת האיסור על הרעלה, תזכיר החוק מציע להגדיר "פגיעה בחיית בר" באופן רחב כ"פגיעה בחייה, בשלומה, בחירותה או בבית הגידול של חיית בר, או סיכון התפתחותה או התפתחותן הטבעית של ביציה או של כל תולדה אחרת שלה".

ההצעה כוללת ענישה בשלוש דרגות חומרה שונות: מאסר של שישה חודשים או קנס, מאסר של שנתיים או קנס, או מאסר של שלוש שנים או קנס.

רק בדרך זו – עם הרתעה כבדה למרעילים – נוכל לשים סוף להרס הטבע הישראלי.

לסיפור המלא על המאבק נגד הרעלות של חיות בר

רוצות לשמור יחד על הנשרים?

בואו להיות חברות להגנת הטבע

הצטרפו עכשיו