הציפור הלאומית: הדוכיפת
במסגרת אירועי שנת ה-60 למדינת ישראל, בשנת 2008, נערך קמפיין לבחירת הציפור הלאומית. הפרויקט שאותו יזמה החברה להגנת הטבע הוגדר כפרויקט לאומי, ערכי וחינוכי בתמיכת צה"ל, משרד החינוך והמשרד להגנת הסביבה. הציבור בחר בדוכיפת המרשימה וזכייתה הוכרזה על ידי נשיא המדינה אז, שמעון פרס.
את פרויקט לבחירת הציפור הלאומית הוביל מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע אז ומנכ״ל החברה היום, דן אלון, יחד עם פרופ׳ יוסי לשם, מייסד ומנהל המרכז הבינלאומי לחקר נדידת הציפורים בלטרון.
הפרפר הלאומי: כחליל השברק
במסגרת חגיגות ה-75 לישראל, בשנה שעברה, נפתח קמפיין בחירת הפרפר הלאומי, כמיזם של אגודת חובבי הפרפרים בישראל, החברה להגנת הטבע, קק"ל, רשות הטבע והגנים ומשרד החינוך.
עשרות אלפי מבוגרים וילדים השתתפו בהצבעה, והתחרות הייתה צמודה, מותחת ומרגשת – אבל רק פרפר אחד הצליח לנפנף גבוה מעל כולם ולזכות בתואר הפרפר הלאומי של ישראל. כחליל השברק, עם כנפיים בצבעי הדגל – כחול מתכתי, ייחודי ובולט המוקף בפס לבן – ותפוצה רחבה מאוד, שמגיעה עד לעין גדי ושדה בוקר בדרום הארץ, גבר על 12 המועמדים הסופיים בתחרות. ההכרזה על הפרפר המנצח הייתה במרכז לחקר ציפורי ירושלים, הסמוך למשכן הכנסת.
הנחש הלאומי: הצפע המצוי
42 מיני נחשים קיימים בישראל, תשעה מהם ארסיים, אך הנחש שזכה בתואר "הנחש הלאומי של ישראל" הוא הצפע המצוי. בספטמבר 2018 החל מיזם לבחירת הנחש הלאומי של ישראל, מבין 10 מועמדים, שאותו הוביל עמוד הפייסבוק "שומרים על זוחלי הארץ" יחד החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים עוד גופי טבע וסביבה.
הפרח הלאומי: כלנית
ב-2013, ערכה החברה להגנת הטבע יחד עם Ynet משאל לבחירת הפרח הלאומי בהשתתפות עשרות אלפי ישראלים.
הכלנית הפורחת בשלל צבעים (לבן, סגול-כחול, ורוד ואדום עז) ויוצרת מרבדי פריחה בסוף החורף נבחרה ל״פרח של ישראל״. היא פרח מוגן שאותו אסור לקטוף. ואגב, השם העברי של הכלנית ניתן על ידי עמנואל לעף, גדול חוקרי השמות העבריים הקדומים של הצמחים, שחי בהונגריה. הוא בחר בשם בזכות הפרח המתהדר ככלה, ובעקבות השם התלמודי כלוניתא. במקורות היהודיים נקראה גם "שושנת המלך".