טעם המים
לירון שפירא, רכז אזור צפון של החברה להגנת הטבע, פגש את הצבי המרגש הזה כשהוא לוגם מים בעמק הצבאים.
״בסוף הקיץ מתמעטים מקורות מים״, מספר שפירא, ״בעמק הצבאים זורם נחל מלאכותי אשר הצבאים יכולים לשתות ממנו. עם זאת, הצבי לא חייב לשתות, הוא יכול להסתפק בלחות הנמצאת בבוקר על העשבים והעלים שהוא אוכל. בדרך כלל, צבאים נוהגים לשתות בשיא החום בהתאם לעונת השנה״.
טעם החצבים
שפירא צילם החודש עוד תמונה חד-פעמית – של צופית שלוגמת צוף מחצב, ועליה הוא אומר כי ״בסוף הקיץ ישנם בטבע מעט פרחים שהצופית יכולה לזון מהם. החצב, השיטה והרנוג השיטים הם מן הבודדים שעדיין פורחים ומהווים מקור צוף המושך צופיות רבות״.
בתמונה של יהונתן מירב, צפר בכיר בחברה להגנת הטבע, מי שמטייל על החצב הוא פרפר זנב סנונית נאה.
מירב מספר כי ״מדי שנה, בספטמבר ואוקטובר, אני מבלה זמן רב ביער בן שמן, שם נוחתים דורסים ללינה. בזמן הזה, עשרות פרפרי זנב סנונית מבלים ביער ונהנים מפריחת הסתיו של החצב. התמונה צולמה ממרחק של כמה מטרים עם עדשת 400 מ"מ״.
עונת הנדידה
ועוד חיה צמאה בתמונה של יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע, שמספר:
״איית צרעים צעירה, שזו הפעם הראשונה שבה היא נודדת מאירופה לאפריקה, ירדה לשתות בפארק הצפרות באילת. כחצי מיליון איות חולפות מעל ישראל בכל עונת נדידה, אביב וסתיו. ציר הנדידה המרכזי חולף מעל צפון הארץ ומרכזה, ופרטים מעטים יותר מגיעים לאילת. איית הצרעים ניזונה מחלות דבש של צרעות, ואוכלת את הזחלים. היא חסינה בפני עקיצות״.
תמונה נוספת של פרלמן מתעדת עיט ערבות בנדידה, כשהירח ברקע מאחוריו.
פרלמן מתאר איך צילם את עיט הערבות, ציפור שנמצאת בסכנת הכחדה עולמית: ״ציר נדידה נמוך ויפה של עיטי חורש חלף מעל קיבוץ חולדה שבשפלה. עקבתי אחריהם, והבחנתי שהם חולפים אל מול הירח. חיכיתי עד שהעיט יגלוש למקום הנכון ו – קליק!״.
ט״ו בשבט (לא) הגיע
ולסיום, אופירה סבן, רכזת טכנולוגיות למידה ופרויקטים באגף חינוך של החברה להגנת הטבע, יצאה עם חברים לטיול בגבעת תיתורה ליד מודיעין והופתעה:
״לאורך השביל, ראינו עצי שקד, רימונים וזיתים. למעט הפריחה של השומר, הכל היה יבש. השקדיות היו עמוסות בשקדים – ופתאום ראינו אחת מהם עם כמה פרחים. כנראה שהיא התבלבלה ופרחה זמן רב לפני ט״ו בשבט״.