חיפוש טיולים ומסלולים
בחר אזור
בחר סוג טיול
חיפוש טיול בטקסט חופשי

אַפְלוּל הַנֶּגֶב

אַפְלוּל הַנֶּגֶב 
Peters 1869) Eptesicus bottae)
Botta`s Serotine אפלול הנגב

סדרה: עטלפים (Chiroptera)

משפחה: נשפוניים (Vespertilionidae)

סיכון עולמי: לא הוגדר

סיכון אזורי: (VU (B – עתידו בסכנה

תפוצה: המין נפוץ לאורך הבקע הסורי–אפריקאי  ובשוליו ממחולה ודרומה עד אילת, עם חדירה למרכז הנגב לאורך שולי נחל צין.

תפוצה בעבר: (Harrison 1964) דיווח על מציאותו ביטבתה (אצל: מייקין 1977). בשנות ה-70 דיווח מייקין (1977) שהמין נפוץ באזור עין גדי.

מקום-חיוּת אופייני: שוכן בסדקי מצוקים במדבר (Fenton et al. 1999). אוסף מזון ליד מקורות מים, בשולי מצוקים ומעל צומח נחלים עמוקים; נזון בעיקר מדבוראים (פלדמן 1998).

גורמי סיכון והפרעה: שימוש בקוטלי-חרקים בשטחים חקלאיים.

גודל האוכלוסיה: שכיח מאד בתחום תפוצתו. גודל שטח התפוצה כ-4,800 קמ"ר.

שינוי בגודל האוכלוסיה: לא נראה שחל שינוי בגודל האוכלוסיה.

בידוד בין תת-אוכלוסיות: אין.

פעולות נדרשות לשמירת המין: הפחתת כמות קוטלי-חרקים בשימוש חקלאי.

לחצו לצפייה בספר האדום על ממשק המפות של גוגל