למתחילים: מה זה בעצם פסטיבל פרא בגולן?
אם איכשהו לא שמעתם, אנחנו עושים פסטיבל בפסח. מדובר ביומיים צבעוניים ושמחים עם חגיגה של מאות טיולים, מוזיקה ופעילויות לכל המשפחה. בין אם אתם מעדיפים כוס יין ביד או משקפת – כל אחד יכול להגיע לגולן ולהצטרף לפעילות שמתאימה לו. בכל אחת מהפעילויות האלו, אתם תמצאו איזשהו חיבור לטבע הפראי של הגולן. ומה זה בעצם הטבע הזה?
הגולן שופע מרחבי טבע פתוחים, נדירים ופראיים שכמעט אי אפשר למצוא בישראל הצפופה. אנשים מגיעים מכל העולם כדי לחוות או ללמוד את הטבע הייחודי בו. בפסטיבל, תוכלו הכיר מקרוב את הטבע הזה ולהבין למה חשוב שנמשיך לשמור עליו כמו שהוא – ירוק, פתוח ופורח. עוד על הסכנות המאיימות על הטבע בגולן ומה החברה להגנת הטבע עושה בנושא – תוכלו לקרוא כאן.
למטיילים: איזה טיולים יהיו?
הטיולים הם הלחם והחמאה של הפסטיבל שלנו. אנחנו נטייל בכל רחבי רמת הגולן – מחמת גדר ועד החרמון. הטיולים מתחלקים לטיולים ללא תשלום ולטיולי הבוטיק.
טיולים ללא תשלום – נותרו מקומות אחרונים!
בכל טיול תפגשו במדריכי החברה להגנת הטבע ותיהנו ממסלול קליל עם הדרכה חוויתית.
איך זה עובד? בכל יום יצאו כמה טיולים במספר סבבים, בשעות קבועות (סיור ראשון ייצא ב-9:00). כל טיול ייצא ממקום אחר ברמת הגולן, ככה שאתם צריכים רק לבחור איפה אתם מעדיפים לטייל יותר.
אנחנו יודעים, זו בחירה קשה, ולכן אפשר לעשות מיקס אנד מאץ' – לדוגמה, להגיע לתצפית בבנטל ב-10:00, וב-12:00 לראות את פריחת הדובדבן בעמק הבוסתנים. בהרשמה בכל טיול, תוכלו לבחור את היום שאתם מעדיפים (ראשון או שני) ואת השעה הרצויה.
טיולי הבוטיק – !SOLD OUT
טיולי עומק והזדמנות חד פעמית לבקר באתרי הטבע הכי יפים ופראיים בגולן, בהדרכת אנשי מקצוע ומומחים בתחומם.
איך זה עובד? בכל יום יש מספר טיולים שונים – לכל טיול יש הזדמנות אחת להגיע! חלק מהמסלולים עוברים במקומות שנפתחים לציבור רק "פעם ב", חלק מהמסלולים משלבים סדנאות נושא כמו ליקוט או צילום, וחלק ברמות קושי מאתגרות יותר. הטיולים האלו כמובן בתשלום, וחברים להגנת הטבע נהנים מהנחה!
איך נרשמים לטיולים ללא תשלום? כאן!
למוזיקליים: מי מופיע?
ביום ראשון, 9.4, תתקיים הופעת צהריים והופעת ערב.
בהופעת הצהריים בשעה 12:00 ביקב תל שיפון – יופיע כוכב להקת מוניקה סקס, שחר אבן צור, במופע הזואולוגי "אגדה חיה" המשותף עם מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.
בהופעת הערב בשעה 18:00 במתחם צנובר – יופיעו הדג נחש!
כל המידע על הופעות המוזיקה מופיע כאן
למעמיקים: איזה עוד פעילויות יהיו?
ספוקן וורד
שירה מדוברת היא ז'אנר שירה הנכתבת כדי להאמר על במה. וכשמדובר בסביבה שלנו – יש לנו הרבה מה להגיד. אתם מוזמנים לשמוע אותם – טקסטים שנכתבו מהבטן על אחד המקומות הכי חשובים, הכי מיוחדים והכי יפים שיש לנו כאן בארץ – הפרא של הגולן.
למי זה מתאים? חובבי הז'אנר, כל מי שרוצה להנות ממופע ללא תשלום, לפגוש אנשים, לשבת ליין ביקב או לקבל השראה
מתי זה קורה? יום א', 9.4, חוה"מ פסח בשעה 15:00
איפה זה קורה? יקב תל שיפון
המופע ללא תשלום אך מותנה בהרשמה מראש כאן.
טבע על הבר
מפגש אחד על אחד, שכולו טבע, על כוס יין באחד המקומות הכי יפים בגולן! ממש על הבר, בזמן שאתם שותים, תוכלו להכיר את הטבע הפראי של הגולן הכי קרוב שאפשר, עם מיטב המומחים ואנשי המקצוע של החברה להגנת הטבע. מפגש של טעימת יינות והרצאה מרתקת על האיומים על חיות הבר הנדירות בגולן.
ביום ראשון (9.4) תתקיים הרצאה בנושא חיי הלילה של הזאבים, עם המפיק ואיש הטבע גלעד גיא
וביום שני (10.4), תתקיים הרצאה בנושא סודותיהם של העופות הדורסים בגולן, עם המומחה יוסי לשם.
שני המפגשים יתחילו בשעה 18:00 ביקב אודם, בו נשב, נטעם ונכיר את סיפורו.
לפרטים נוספים לחצו כאן
למצוידים: מה מביאים?
התלבשו בבגדים נוחים, נעלו נעליים נוחות, הצטיידו בכובע וקרם הגנה, אוכל וכמובן בבקבוק מים רב-פעמי. שימו לב, אם נרשמתם לטיול בוטיק – וודאו שלא תצטרכו להביא ציוד נוסף דוגמת ביגוד חם או משקפת.
לשומרי הטבע: מה מקבלים חברים?
חברים בחברה להגנת הטבע נהנים מ-10% הנחה על מופעי המוזיקה, מפגשי טבע על הבר והנחה של כ-20% על טיולי הבוטיק!
חשוב שתדעו! יש לנו אזור אישי באתר המיועד רק לכם. נרשמים פעם אחת באתר ונהנים מהנחות באופן אוטומטי בכל רכישה, כל השנה
להרשמה לחצו כאן
ניפגש בפסטיבל פרא בגולן!🦅🦅