תוכנית המתאר של מרחב ניצנים כוללת את שטחי החולות המתחילים בדרום העיר אשדוד ומסתיימת בשכונות הצפוניות של אשקלון. התוכנית כוללת גם פיתוח תיירות באמצעות כפר נופש. בחוף ניצנים משתרע ריכוז החולות הגדול האחרון שנותר באזור החוף של ישראל. החברה להגנת הטבע נאבקה בשנים האחרונות לשמר את מרחב החולות ואת אזור החיץ הפתוח מסביב להם.

תכנית מתאר ארצית למרחב ניצנים וצפון אשקלון (תמ"א 39) ייעדה מתחם לתכנון מפורט, המהווה את "פארק הנופש ניצנים". בפארק הנופש מוצעות 900 יחידות אכסון תיירותי, מתוכם 250 יחידות לפחות המוגדרות כיחידות קמפינג. האתר נמצא במרחק של כ-1200 מ' בקו אווירי מהיישוב ניצן, ובמרחק של כ- 300 מ' ממערב לחוף הים התיכון.
אתר הנופש נמצא באזור רגיש ביותר מבחינה סביבתית בלב שמורת הטבע "חוף ניצנים". מנהל מקרקעי ישראל והמועצה האזורית חוף אשקלון מקדמות הכנת תוכנית המתאר מפורטת חדשה לכפר הנופש. בסוף שנת 2009 הועברו ליזמים הנחיות לעריכת תסקיר השפעה על הסביבה, במסגרתו יבחנו החלופות להקמת כפר הנופש.
עמדת החברה להגנת הטבע: כפר הנופש המתוכנן בחוף ניצנים מוצע בגודל שלא מוכר בארץ. שטח הכפר כפול בהיקפו מבתי המלון הגדולים ביותר בישראל והוא ישנה לחלוטין את חוף ניצנים, שיהפוך מחוף כפרי ופסטורלי לאזור בנוי וגדוש בפיתוח, ויקטע לשניים את בית הגידול החולי, על מרכיבי הנוף, החי והצומח הייחודיים שבו. שמורת החולות היא חלק מרצף חולי המשתרע מאשדוד בצפון ועד אשקלון בדרום והיא מהשרידים אחרונים של מרחבי החולות שהשתרעו בעבר לאורך מישור החוף. התוכנית מתעלמת מהצורך הגובר לשמור על מעט החופים שעוד נותרו פתוחים במצב טבעי. החברה להגנת הטבע תתנגד להקמת כפר הנופש ותפעל לדחיית התוכנית המוצעת.
איכפת לכם מהטבע ומהסביבה? רוצים להיות מעורבים ולקחת חלק בפעילות שלנו?
כל הדרכים שלכם לתרום לעשייה ולקדם את שמירת הטבע והסביבה בישראל
| בואו להיות חברים שלנו גם ברשת! |
 |
 |
 |